3 typer åbningstider i 2018

(af Annette Bøge Huulvej)

Vi er kommet langt med hensyn til bemanding af landsbyen, så den kan være spændende og levende for de besøgende. Men vi er ikke nok til at vi kan have folk i landsbyen alle de hverdage som vi havde i 2017, så i 2018 har vi valgt at lave konceptet lidt om.

I 2018 vil vi have tre forskellige typer åbningsdage med åbent fra 10-16; stille dage, levende dage og vilde dage.

de stille dage vil man selv kunne gå på opdagelse i landsbyen, godt guidet af det frivillige butikspersonale og diverse trykte guides. Der arbejdes i vinter på at få lavet en informativ udstilling, der kan give gæsten en god baggrundsviden for et besøg i hele jernalderen inklusive vikingetiden.

Kommer man en af de levende dage, vil landsbyen være befolket af jernalderfolk og vikinger, der stolte viser deres håndværk frem og byder indenfor i deres ”hjem”. Her inde i landsbyens rekonstruerede huse, kan gæsten opleve hvordan livet blev livet her i landet for 1000-2000 år siden og måske hjælpe lidt til med jernalderbondens eller vikingekrigerens gøremål.

Ca. en gang om måneden inviterer Jernalderlandsbyen til en af vore vilde dage. Her er der gang i landsbyen, med masser af liv og leben. Hver enkel event har sit eget specielle tema, så der vil i årets løb være noget for en hver smag.

Vi har en (måske lidt mindre udgave af) Vikingernes jól den 13. januar. Herefter har vi lukket indtil vinterferien, hvor vi har åbent alle dage fra lørdag den 10.-søndag den 18. kl. 10-16.

Vores egentlig opstart bliver med forårsblotet den 17. marts, herefter har vi Stilledage, hvor vi har åbent alle weekender kl. 10-16, men i hverdagene kun åbent for skoler eller andre grupper, der har forudbestilt. Vi har dog åbent hele påsken.

Vores marked ligger den 12.-13. maj og herefter går vi over til levende dage, hvor vi har åbent alle dage undtagen fredage kl. 10-16. De levende dage fortsætter indtil efterårsferien, hvorefter vi går over til stilledage igen, hvor vi har åbent i weekender kl. 10-16. Vi slutter af med at have åbent med juleaktiviteter den 1. og 3. weekend i december kl. 10-16.

De vilde dage – altså vore events kan I se herunder:

Vikingernes Jól 13. Januar
Vinterferie 10. – 18. Februar
Forårsjævndøgns Blót 17. Marts
Påskeferie 24. Marts – 2. April
Viking for en dag 26. – 28. Marts
Jernaldermarked 12. – 13. Maj
Kogetræf 2. – 5. Juni
Sommersolhvervs Blót 20. Juni
Jernalder Familier 1. Juli- 2. August
Skjaldefestival 18. – 19. August
Håndværkerdage 15. – 16. September
Efterårsferie 13. – 21. Oktober
Vikingernes Jól 15. December